Rust in vrede Peter R de Vries

Aug 02, 2021

PERSBERICHT 2014

 

PR SPORTMANGEMENT (PETER R. DE VRIES) EN  STICHTING MASTERBOYS BUNDELEN KRACHTEN IN VOETBALPROJECT.

 

De Amsterdamse stichting Masterboys en PR Sportmanagement bv zijn een samenwerkingsverband aangegaan om grote voetbaltalenten die een moeizame jeugd

hebben gehad een glanzende toekomst te bezorgen. Het bureau van Peter R. de Vries wordt de zaakwaarnemer van een aantal voetballers dat onder de hoede is van Masterboys.

In 2014 heeft FC Twente-talent Alvin Daniels een contract getekend bij PR Sportmanagement. De gesprekken met een aantal andere spelers is gaande.

 

- AFGLIJDEN EN MISSTAPPEN -

 

Stefano van Delden is de grondlegger van de Stichting Masterboys. Hij begeleidt kansarme jongeren en probeert deze te behoeden voor afglijden en misstappen. Zijn stichting coacht ook een aantal talentvolle voetballers bij betaald voetbalorganisaties (BVO’s).

Van Delden is erg ingenomen met de samenwerking met het bureau van Peter R. de Vries: ‘Het was voor mij een zorg hoe ik deze talenten goed moest begeleiden, nu ze de top naderen. Ik heb wat gesprekken gehad in de voetbalwereld, maar had daarbij nooit het goede gevoel. Toen De Vries zijn bureau begon had ik meteen iets van: ‘Daar moet ik zijn’. En dat is uitgekomen. Het klikte direct. Hun aanpak is kordaat, helder en betrouwbaar. De Vries is bovendien iemand die als misdaadverslaggever heel goed weet wat er met jeugd kan gebeuren. Naar hem willen ze luisteren’.

- LEF EN PIT -

Peter R. de Vries is ook enthousiast: ‘Ik sloeg direct op het kennismakingsverzoek van Masterboys aan. Het is mooi om jongens die een slechte start in het leven hebben gehad zo te begeleiden dat er toch een goede toekomst in zit. Het zijn jongens-met-een-krasje, maar tegelijkertijd ook creatievevoetballers met lef en pit. Veel van hen zijn teleurgesteld geraakt in volwassenen en instanties en haalden daardoor ook niet de top. Ik wil proberen dat vertrouwen terug te winnen en tevens goede zaken voor hen te doen, waardoor ze er wel komen’.

 

- ZELFBESCHIKKINGSRECHT -

De komende tijd zullen er meer voetballers bij PR Sportmanagement tekenen, maar De Vries benadrukt dat dit ondanks het samenwerkingsverband in eerste instantie een keuze van de speler zelf blijft en zij volledig zelfbeschikkingsrecht hebben en houden: ‘Het werkt alleen als we in elkaar geloven’.

*Stefano van Delden (35 is oprichter van de Stichting Masterboys. In 2007 kreeg hij uit handen van minister Vogelaar de Baanbrekersprijs. In 2010 werd hij genomineerd als Amsterdammer van het jaar. Van Delden heeft zelf een bewogen jeugd achter de rug en gebruikt die ervaringen in zijn huidige werk. Zie ook: . http://www.youtube.com/watch?v=MAFLDIBzsjQ

**PR Sportmanagement bv is een initiatief van Peter R. de Vries en jurist Royce de Vries. Ajax-icoon Piet Keizer is aan hun kantoor verbonden. Peter en Royce de Vries hebben beiden de officiële KNVB/FIFA-licentie als voetbalmakelaar.