Van Schaik verruilt Schotland voor City

Large ad461942

https://www.omroepflevoland.nl/sport/177437/van-schaik-verruilt-schotland-voor-city

Henk van Schaik vervolgt zijn loopbaan bij Almere City. De 21-jarige centrumverdediger zat zonder club, nadat hij eerder dit seizoen het Schotse Greenock Morton FC na een zeer kort dienstverband achter zich liet. Van Schaik zal in eerste instantie starten in het beloftenteam.

“De keuze voor Almere City is een hele bewuste, die we in samenspraak met spelers begeleider Gino Coutinho hebben gemaakt. Aangezien de kans groot is dat er aan het einde van het seizoen de nodige spelers vertrekken bij Almere City, biedt dit een mooi traject om eerst te kunnen wennen bij de club en op termijn de stap naar het eerste elftal te maken. Beide partijen krijgen de tijd en de rust om te kijken of een langer verblijf haalbaar dan wel wenselijk is”, zo licht belangenbehartiger Stefano van Delden toe. Het betekent dat Van Schaik na een kleine twee jaar terugkeert op de Nederlandse velden.

Van Schaik bracht de afgelopen anderhalf jaar door op de Schotse velden, waar hij voor achtereenvolgens Livingston, Dumbarton en Greenock Morton speelde. Afgelopen seizoen werd zijn tot 2020 lopende contract bij laatstgenoemde club, die uitkomt op het tweede niveau in de Championship, per direct ontbonden. Van Schaik kwam eerder uit voor FC Twente, ADO Den Haag, Quick Boys, UVS en Lugdunum.