Speler van de Week | Derde Divisie Zaterdag: Samuel Brobbey (Jong Almere City)

Large a12d3036

https://www.voetbal247.nl/speler-van-de-week-derde-divisie-zaterdag-samuel-brobbey-jong-almere-city/

Samuel Brobbey was zaterdag de grote uitblinker aan de zijde van Jong Almere City. De 21-jarige vleugelverdediger nam in het duel met ONS Sneek twee doelpunten voor zijn rekening, waardoor het beloftenteam van de Almeerders met 2-3 wist te winnen in Friesland.

Brobbey speelt sinds 2017 voor Almere City, nadat hij eerder in de jeugdopleidingen van AZ en FC Twente speelde. De vleugelverdediger trainde in de voorbereiding op dit seizoen met het eerste elftal mee en zat reeds vier keer op de bank, maar wacht nog op zijn officiële debuut in het profvoetbal. In de wedstrijd tegen ONS Sneek gaf Brobbey met twee doelpunten in kort tijdsbestek zijn visitekaartje af.

,,Geduld en nog harder werken, daardoor moeten spelers bijleren. Het is makkelijk om spelers weg te halen bij een club als ze niet direct hun zin krijgen, maar ik vind het een uitdaging om spelers te leren hoe zij nog meer uit zichzelf kunnen halen en het geduld kunnen bewaren. In deze winterse transferwindow waren er de nodige opties, maar die heeft Samuel voorlopig afgezegd om bij Almere City te blijven”, zo licht zaakwaarnemer Stefano van Delden toe aan Het Amsterdamsche Voetbal.nl. Brobbey komt uit een echt voetbalgezin, daar hij met Brian Brobbey (Ajax), Derrick Luckassen (Anderlecht) en Kevin Luckassen (FC Politehnica Iasi) drie voetballende broers heeft.

Brobbey werd door de bezoekers van Voetbal247.nl verkozen tot Speler van de Week