Sjaak Swart treft schikking met Stefano van Delden

Large 7803b5dc

Sjaak Swart heeft een schikking getroffen met Stefano van Delden, de voormalig zaakwaarnemer van Yael Liesdek. De belangenbehartiger werd tijdens de contractonderhandelingen met de negentienjarige vleugelverdediger buitenspel gezet en was van plan om via een arbitragezaak zijn gelijk te halen. Door het akkoord tussen Telstar, Swart en Van Delden is een arbitragezaak van de baan. 

Van Delden staat er om bekend dat door zijn intensieve begeleidingstraject afgelopen jaren tientallen amateurspelers alsnog het betaalde voetbal hebben kunnen halen. Zo ook Liesdek, die overkwam van de amateurs van De Volewijckers. Aanvankelijk gold de verdediger als versterking voor de Onder-21. De verdediger ontwikkelde zich door de begeleiding van Van Delden echter stormachtig en maakte al op de eerste speeldag in de wedstrijd tegen FC Volendam zijn profdebuut.  

Telstar besloot zich Liesdek naar aanleiding van zijn sterke ontwikkeling snel een contractaanbieding te doen, maar tijdens de onderhandelingen werd Van Delden buitenspel gezet en liet zich opeens bijstaan door Sjaak Swart . Dit is tegen de reglementen. Betrokken partijen hebben nu een schikking getroffen.