Noordwijk haalt speler bij Almere City weg

Large 7af94834


Sam Willemse vervolgt zijn carrière bij vv Noordwijk. De jonge vleugelverdediger stond het afgelopen seizoen onder contract bij Almere City, waar hij deel uitmaakte van het Onder 21-team. Willemse heeft daar niet de gewenste stappen kunnen zetten nadat de competitie vanwege de coronapandemie stilgelegd werd, waardoor hij er nu bewust voor kiest om verder te gaan in de Tweede Divisie.

Almere City haalde Willemse een jaar geleden na een succesvolle stage weg bij FC Lisse. Het jaar in Almere werd geen doorslaand succes, omdat het Onder 21-team amper wedstrijden heeft gespeeld. Willemse werkte onlangs een stage af bij TOP Oss en had nog een stage bij een andere Keuken Kampioen Divisie-club op de planning staan, maar kiest er bewust voor om de stap terug naar de Tweede Divisie te zetten. "Een moeilijk, maar een dapper besluit", zegt zaakwaarnemer Stefano van Delden.  

"Sam is naast een zeer fijn en betrouwbaar persoon ook een zeer talentvolle voetballer. Niet voor niets stond hij in zijn jeugd in de belangstelling van AZ, FC Utrecht en ADO Den Haag. Het was echter een vervelend seizoen bij Almere City en Sam heeft lang stilgestaan. Het plezier terugvinden in het voetbal staat voorop en de Tweede Divisie is nog steeds een behoorlijk niveau", aldus Van Delden. Willemse, die eerder voor sv Hoofddorp, Alphense Boys en Koninklijke HFC speelde, richt zich de komende tijd op het afronden van zijn opleiding aan het CIOS.