Kyvon leidsman heeft zich opgebokst naar het betaalde voetbal

Large 854c2834

https://toposs.nl/kyvon-leidsman-heeft-zich-opgebokst-naar-het-betaald-voetbal/

Amsterdammer Kyvon Leidsman(22)  scoorde onlangs zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Een hoogtepunt voor hem, die zo lang heeft moeten wachten op zijn kansen. Inmiddels heeft hij al zeven wedstrijden gespeeld voor TOP Oss en dat smaakt naar meer!

Kyvon Leidsman heeft altijd al rondgelopen met de droom om profvoetballer te worden. Na enkele stages werd hij op zijn vijftiende binnengehaald door SC Heerenveen. Leidsman: “Ik was toen nog jong en moest dus naar een gastgezin om bij Heerenveen te kunnen voetballen. Dat was een grote stap. Ik merkte dat ik niet goed kon aarden in Heerenveen.” Na een jaartje was het dus tijd voor de volgende stap, en wel De Graafschap! Hier kwam de aanvaller beter tot zijn recht. Hij vertelt: “Ik moest toen op mezelf gaan wonen, zelf koken, zelf de was doen etc. Ik zat toen goed in mijn vel en ook met voetbal ging het beter. Echter ben ik niet tot het eerste elftal gekomen en toen klopte Almere City aan de deur.”

Blessure

Kyvon Leidsman en Almere City FC kwamen tot een akkoord, de talentvolle aanvaller zou beginnen in Jong Almere City om vervolgens door te stromen naar het eerste elftal. Echter raakte Leidsman na een aantal wedstrijden ernstig geblesseerd. Een kruisbandblessure gooide alle plannen in het water. “Ik had het er in het begin moeilijk mee, maar daarna heb ik vrij snel de knop om kunnen zetten”, vertelt Leidsman, “ik ben dan niet iemand die bij de pakkenneer gaat zitten. Schouders eronder en gaan! Af en toe wilde ik zelfs iets té graag weer terug dat veld op. Gelukkig werd ik goed begeleid en ben ik ervan af gekomen.”

TOP Oss

Momenteel scoort Kyvon Leidsman dus in het rood-witte shirt van TOP Oss. Het voelt voor hem alsof hij éindelijk op de plek is waar hij hoort. “Ik heb veel omwegen moeten maken, maar nu speel ik eindelijk in het betaald voetbal. Mijn debuut bij TOP Oss was dan ook wel het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe!” De Amsterdammer is dankbaar voor de kansen die hij krijgt in Oss en hoopt nog veel minuten te mogen maken: “Het belangrijkste is voor mij om zoveel mogelijk te spelen, die kans krijg ik bij TOP Oss. Ik hoop het team zoveel mogelijk te kunnen helpen door nog veel goals te maken.” Leidsman heeft al laten zien dat hij het kan, tegen FC Dordrecht maakte hij zijn eerste treffer in het betaald voetbal, waarna de blijdschap er afspatte. “Dat was een heel mooi moment. We vierde het met heel het team, ultieme blijdschap voelde ik toen.”

Dinsdag is het dan tijd voor de eerste kraker in zijn betaald voetbalcarrière: TOP Oss – FC Den Bosch. En daar heeft Leidsman vertrouwen in: 3-1!