Chloe Bruning staat mogelijk voor een overstap naar de Eredivisie

Large 92dbc34f

Chloe Bruning staat mogelijk voor een overstap naar de Eredivisie. De negentienjarige aanvalster, die afgelopen seizoen in de Onder-21 van Feyenoord speelde, staat in de belangstelling van ExcelsiorBarendrecht. Bruning maakte vorige zomer de overstap van Buitenveldert naar Rotterdam-Zuid.

Bruning werd ontdekt door zaakwaarnemer Stefano van Delden, die haar aan het werk zag tijdens een voetbalactiviteit van de kerkgemeenschap. "Ik zag een meisje dat iedere jongen voorbij speelde. Het was ongelofelijk wat ze liet zien”, vertelt Van Delden. Onder zijn vleugels kreeg Bruning mentale begeleiding, werd er volgens een speciaal voedingsschema gewerkt en werd er extra getraind, onder meer met Hot Yoga-lessen en krachttraining. "Het afgelopen seizoen heeft Bruning op eigen kracht resultaten geboekt, waardoor haar harde werk tot deze belangstelling geleid heeft. Dat is verdiend, want je moet zware offers brengen om een studie te kunnen combineren met topsport. Het is nu aan haar of ze ingaat om dit aanbod om in de Eredivisie te spelen of dat ze nog een seizoen in haar vertrouwde omgeving bij Feyenoord blijft, wat helpt bij de focus op haar examenjaar. Ik sta achter elke keuze die ze maakt."

Met Shamaira Stekkinger weet zich nog een cliënt van Van Delden gevolgd door ExcelsiorBarendrecht. De 22-jarige aanvoerster van het Surinaamse elftal heeft ook een aanbod ontvangen van de Eredivisie-club. "Ik ben druk bezig om al het papierwerk in orde te maken. We kijken welke studie ze kan volgen naast het voetbal, een verblijfplaats heb ik al kunnen regelen", zegt Van Delden. Hij kwam twee jaar geleden in contact met de aanvalster toen hij met zijn stiefzoon, destijds uitkomend voor Jong Ajax, in Suriname was om in opdracht van de Torarica Group voetbalclinics te organiseren. Het team van Stekkinger werd uitgekozen om voetbalschoenen, tenues en materialen aan te sponsoren en Van Delden is haar ontwikkelingen sindsdien blijven volgen. Door middel van wedstrijdbeelden heeft zij nu de aandacht van ExcelsiorBarendrecht weten te trekken.